Epicondylitis

Epicondylitis lateralis

../../../_images/epicondylitis_lateralis.jpg

Als ‘tennisarm’ of ‘backhand elleboog’ door het leven gaande aandoening. Door overbelasting van arm en de strekkers van pols, hand en vingers ontstaat een irritatie van het botvlies of de pezen die hechten aan de epicondyle van het opperarmbeen.

Epicondylitis medialis

../../../_images/epicondylitis_medialis.jpg

Als ‘golfersarm’, ‘honkbal elleboog’ of ‘forehand elleboog’ door het leven gaande aandoening. Door overbelasting van arm en de buigers van pols, hand en vingers ontstaat een irritatie van het botvlies of de pezen die hechten aan de epicondyle van het opperarmbeen.

Aanbevolen hulpmiddelen

Een armbrace of Elleboogbandage die door druk op de spierbuik de peesaanhechting ontlast. Er is keuze: zoals een licht elastische smalle band met een pelotte ter hoogte van de spierbuik. Bij lichte irritaties wordt door deze brace de peesaanhechting voldoende ontlast. Een bredere armbrace met een anatomische gevormde pelotte kan zowel links als rechts worden gebruikt. Met de elastische sluiting is de druk op de spierbuik te regelen. Er is ook een elastische elleboogbandage die voor een continue compressie rond de elleboog zorgt. De visco-elastische pelottes zorgen voor de ontlasting van de peesaanhechting. Deze bandage wordt toegepast bij postoperatieve en posttraumatische irritaties.

Voor meer informatie of vragen of voor het bestellen van een product of het maken van een afspraak, neem Contact met ons op.