Lumbalgie

../../../_images/lumbalgie.jpg

Een algemene term voor meerdere vormen van lage rugpijn in de onderste vijf, lumbale lendenwervels. Dit kan worden veroorzaakt door spieren, banden, een aandoening aan het facetgewricht of aan de tussenwervelschijven: een discusaandoening. Als de pijn plotseling ontstaat, spreekt men veelal van spit/lumbago. De degeneratie van de lendenwervelkolom door artrose kan ook a-specifieke lage rugpijn veroorzaken.

Aanbevolen hulpmiddelen

Met een elastische bandage of Korsetten, veelal voorzien van baleinen, wordt ondersteuning aan de wervelkolom geboden, zodat deze stabiliseert. Er zijn korsetten die de rug delordoseren, dat wil zeggen dat ze specifiek de wervelkolom ontlasten. De korsetten worden ook postoperatief toegepast, na operaties aan de wervelkolom. Functies:

  • ondersteuning en massage middels een pelotte van de lendenspieren, waardoor een betere doorbloeding ontstaat en de spanning op de spieren afneemt;
  • ondersteuning van de lumbale wervelkolom bij lendenpijn zonder complicaties of om lendenpijn te voorkomen;
  • te doseren ondersteuning van lumbale en onderste thoracale wervelkolom.

Voor meer informatie of vragen of voor het bestellen van een product of het maken van een afspraak, neem Contact met ons op.