Instabiliteit

Sacro-iliacale instabiliteit

../../../_images/si_instabiliteit.jpg

Met twee sacro-iliacale gewrichten (SIG) zit het heiligbeen vast aan de beide darmbeenderen. De gewrichtsbanden kunnen beschadigd raken of bij het ouder worden slijten. Er ontstaat speling in de gewrichten, ze kunnen ontsteken en ontwrichten, het sacro-iliacaal syndroom.

Bekkeninstabiliteit (symfysiolyse)

../../../_images/bekkeninstabiliteit.jpg

De aandoening wordt veelal door zwangere vrouwen ervaren. Door de verandering in het hormonale patroon verslappen de banden en verweekt het kraakbeen van het bekken. De symfysiolyse komt ook wel voor bij mannen en kan veroorzaakt worden door een sportblessure of een ongeval waarbij door een abnormale beweging de gewrichten onder druk zijn komen te staan.

Aanbevolen hulpmiddelen

De pijn in de onderrug door een sacro-iliacaal (SI) syndroom kan worden verminderd door het dragen van een Bekkenband. De brace bestaat uit een elastische bandage met vier niet elastische banden die onder de buik worden gesloten, waardoor onregelmatige gewrichtsbewegingen niet mogelijk zijn. In een andere vorm heeft de bekkenband aan de achterzijde één band onder en één band boven de billen. Aan de voorzijde loopt een band onder de bekkenuitsteeksels (SIAS-en) door. De brace geeft het meeste ondersteuning bij het staan en het lopen. De band onder de billen ondersteunt het voortbewegen van de benen. De bekkenband biedt tevens ondersteuning bij bekkeninstabiliteit.

Voor meer informatie of vragen of voor het bestellen van een product of het maken van een afspraak, neem Contact met ons op.