Triggerfinger

../../../_images/triggerfinger.jpg

Een triggerfinger is een aandoening waarbij de vinger maar moeilijk gestrekt kan worden en met een schok of knik recht komt. De oorzaak ligt in een ontsteking in de buigpees van de vinger. Een triggerfinger komt veelal voor in combinatie met Carpaal tunnelsyndroom (CTS). Triggerfinger komt het meest voor bij vrouwen tussen de 45 en 65 jaar en het gaat dan meestal om de ringvinger en/of de duim. De pink en de wijsvinger zijn slechts zeer zelden aangedaan.

Aanbevolen hulpmiddelen

Een vingerspalk kan voorzien zijn van een kunststof spalkje dat met klittenband wordt bevestigd om het DIP-gewricht in de neutraal stand te stabiliseren.

Een variant is een vingerspalk van staaldraad, bekleed met een zacht foam. Bij flexie en extensie zorgt de vingerspalk voor een constante spanning.

Silversplints worden aangemeten door een orthopedisch instrumentmaker en vervaardigd door een zilversmid. Sieraden die de stand van vingers corrigeren en de functionaliteit bevorderen.

Voor meer informatie of vragen of voor het bestellen van een product of het maken van een afspraak, neem Contact met ons op.