Morbus Quervain

../../../_images/quervain.jpg

Irritatie van de peesschede en de pezen die door de peesschede heen lopen. Het gaat om irritatie van de strek- en buigpezen van de pols. De peesschede zit aan de duimzijde van de onderarm en veroorzaakt daar pijnklachten bij gebruik van hand en duim.

Aanbevolen hulpmiddelen

Een Polsspalk die het gewricht stabiliseerd. Ze zijn uitgevoerd met elastische banden, kunststof of aluminium baleinen. Bij sommige polsbraces is het mogelijk de hand in het gewricht licht achterwaarts in de richting van de handrug te fixeren. Bij oudere mensen wordt veelal een comfortabele, zachte spalk met een aluminium balein toegepast.

Pols(hand)orthesen die voor immobilisatie van de pols (en vingers) zorgen. Ze zijn vervaardigd van vormbaar kunststof en kunnen palmair, lateraal en dorsaal voor stabilisering zorgen. Optioneel zijn uitvoeringen in siliconen of een edelmetaal, afhankelijk van de anatomische vorm, de zorgvraag en het beoogde gebruik.

Voor meer informatie of vragen of voor het bestellen van een product of het maken van een afspraak, neem Contact met ons op.