Complaints of Arm, Neck and/or Shoulder (CANS)

../../../_images/cans.jpg

Arm-, nek- en/of schouderklachten die voorheen wel met RSI werden aangeduid. Ze hebben te maken met het gedurende lange tijd herhaaldelijk uitvoeren van dezelfde, soms kleine en op zich niet inspannend lijkende bewegingen. Met CANS samenhangende aandoeningen zijn onder andere slijmbeursontsteking en peesschede-ontsteking.

Aanbevolen hulpmiddelen

Een Polsspalk die het gewricht stabiliseerd. Ze zijn uitgevoerd met elastische banden, kunststof of aluminium baleinen. Bij sommige polsbraces is het mogelijk de hand in het gewricht licht achterwaarts in de richting van de handrug te fixeren. Bij oudere mensen wordt veelal een comfortabele, zachte spalk met een aluminium balein toegepast.

Pols(hand)orthesen die voor immobilisatie van de pols (en vingers) zorgen. Ze zijn vervaardigd van vormbaar kunststof en kunnen palmair, lateraal en dorsaal voor stabilisering zorgen. Optioneel zijn uitvoeringen in siliconen of een edelmetaal, afhankelijk van de anatomische vorm, de zorgvraag en het beoogde gebruik.

Voor meer informatie of vragen of voor het bestellen van een product of het maken van een afspraak, neem Contact met ons op.