Patella femorale klachten

Chondropathie patellae

../../../_images/chondropathie.jpg

Een irritatie of aandoening van het kraakbeen van de knieschijf, ook wel omschreven met ‘runners knee’, ‘jumpers knee’ of een slechte sporing van de knieschijf.

Patellaire dislocatie, (sub)luxatie richting lateraal en patella(sub)luxatie

../../../_images/patella_luxatie.jpg

Een aangeboren afwijking of veroorzaakt door een ongelukkige val, waarbij de knieschijf geheel (luxatie) of gedeeltelijk (subluxatie) ‘uit de kom’ kan gaan. Naast tapetechnieken houden kniebraces de patella middels versteviging op zijn plaats.

Aanbevolen hulpmiddelen

In lichte vorm kan een patellabandje volstaan. Wanneer een betere doorbloeding en lymfe-afvoer nodig zijn, is een kniebrace aan te bevelen.

Een patellabandje is een licht elastisch bandje met pelotte dat direct onder de patella wordt aangebracht. Door druk op de kniepees en de onderrand van de patella vermindert de pijn tijdens het lopen en sporten.

De patella stabilisator stabiliseert de patella mediaal of lateraal. Een pelotte helpt de knieschijf te sporen in de patellagroef van de femur.

Wanneer sprake is van huidgevoels- en doorbloedings stoornissen of lymfe-afvoerstoornissen, zorgt een elastische kniebrace voor een betere doorbloeding van de knie en een betere lymfe-afvoer. Een kniebrace met een goede pasvorm ontlast de knieschijf en kan bijdragen aan een vermindering van zwellingen.

Een Kniebandage in de vorm van een elastische bandage met soepele baleinen en een visco-elastische pelotte met geïntegreerd correctie-element, dat het verschuiven van de knieschijf tegengaat.

Voor meer informatie of vragen of voor het bestellen van een product of het maken van een afspraak, neem Contact met ons op.