Mediale en laterale compartiment

Kniebandletsel

../../../_images/kniebandletsel.jpg

Een letsel aan een van de vier kniebanden leidt veelal tot instabiliteit van de knie. Een aantal aandoeningen kan operatief verholpen worden. De gewrichtsinstabiliteit kan worden opgevangen door een brace en de hiermee beoogde ondersteuning is ook van toepassing na reconstructies. Bij de modellen wordt soms onderscheid gemaakt naar een aandoening aan de binnenband van de knie (Mediaal Collateraal Ligament MCL), aan de buitenband van de knie (Lateraal Collateraal Ligament LCL), aan de voorste kruisband (Anteroir Collateraal Ligament ACL of VKB) en aan de achterste kruisband (Posteroir Collateraal Ligament PCL of AKB).

Aanbevolen hulpmiddelen

De kniebraces hebben de functie de instabiele knie te stabiliseren. Zodat het onderbeen niet te ver naar voren schiet (ACL), het bieden van stevigheid tussen dijbeen/fermur en scheenbeen/tibia (PCL) en het ondersteunen van het zijdelings bewegen van de knie (MCL en LCL). Er is onderscheid in elastische bandages en Frame braces van aluminium of koolstofcomposiet. Zowel een confectie Kniebandage als een volledig op maat gemaakte kniebrace is mogelijk.

Voor meer informatie of vragen of voor het bestellen van een product of het maken van een afspraak, neem Contact met ons op.