Gonartrose/Artrose van de knie

../../../_images/gonartrose.jpg

De veel voorkomende slijtage van de knie is een aandoening aan het kraakbeen in het gewricht. Het leidt tot toenemende pijn na belasting, tot stijfheid en bewegingsbeperking. Er zijn werkgerichte risicofactoren, maar ook overgewicht is een belangrijke determinant voor knie-artrose. De artrose kan eveneens ontstaan door andere gewrichtsaandoeningen zoals een meniscusbeschadiging of reumatoïde artritis.

Aanbevolen hulpmiddelen

Afhankelijk van de ernst en locatie van de gonartrose of artrose zijn diverse Frame braces beschikbaar. Er wordt onderscheid gemaakt tussen mediale en laterale artrose. Dit zijn enkele voorbeelden:

  • een elastische kniebrace met ronde visco-elastische pelotte en twee uitneembare kunststof scharnieren die zijdelingse stabiliteit biedt;
  • een zachte kniebrace met klittenband sluitingen die door oudere mensen met verminderde kracht in de handen, gemakkelijk is vast te maken. Met de lichte aluminium scharnieren biedt de brace zijdelingse stabiliteit;
  • een kniebrace voor mediale artrose, waarbij het been met lucht te vullen polsters in de valgusstand (X-benen) worden gedrukt, waardoor het mediale compartiment wordt ontlast;
  • comfortabele brace van kunststof, waarvan de voering is voorzien van siliconen tegen het afzakken, die het been in de valgus- of varusstand drukt.
  • een kniebrace met een vast frame en een enkelzijdig in te stellen scharnier voor de gewenste correctie. Bij ernstige unicompartimentele gonartrose. Door de standverandering van de knie wordt het beschadigde compartiment ontlast.

Voor meer informatie of vragen of voor het bestellen van een product of het maken van een afspraak, neem Contact met ons op.