Cervicale hernia nuclei pulposi (HNP)

../../../_images/hernia.jpg

Beschadiging van de tussenwervelschijf, waarbij hij tegen een zenuw drukt. Met nekpijn en/of pijn en doof gevoel in de arm tot gevolg. Er zijn verschillende gradaties van een HNP.

Aanbevolen hulpmiddelen

Bij de lichtere gradaties wordt Een soepele, semi-vormvaste of Zachte Halskraag van schuimrubber met een katoenen hoes en meer of minder anatomisch gevormd. De kraag biedt lichte ondersteuning en helpt de patiënt herinneren aan een beperkt bewegingspatroon. Met een extra verstevigingsplaat van kunststof kan nog meer ondersteuning tijdens de ADL activiteiten worden geboden.

Bij een zware gradatie zal men veelal onder behandeling zijn van een specialist. Deze schrijft dan een hulpmiddel voor. Dit is dan meestal postoperatief. In dit geval wordt een Stijve Halskraag van kunststof die de beweging van het hoofd zo veel mogelijk beperken tijdens een kortere of langere periode van immobilisatie geadviseerd. Er zijn ook halskragen die voor een goede drukverdeling zorgen ter hoogte van het os occipitale. Die worden toegepast bij langdurige bedlegerigheid. De halskragen kunnen worden uitgebreid met een achter- en voorschaal om het occipitaal en de kin te ondersteunen. Of een voorhoofdsband die de beweging van het hoofd nog verder beperkt.

Voor meer informatie of vragen of voor het bestellen van een product of het maken van een afspraak, neem Contact met ons op.