Van voet- tot rugklachten

Voetproblemen kunnen zich uiten in een reeks van klachten: overbelasting, rugklachten, hakklachten, voorvoet- en hielklachten, branderige voetzolen, vermoeide benen of knieën, pijnlijke drukplekken en teenklachten. De niet-aangeboren voetafwijkingen worden meestal veroorzaakt door een blessure, ziekte of een ongeval. Hieronder worden gerekend Pes Cavus (holvoet), Pes Planus (platvoet), Fasciitis Plantaris en Hielspoor. Voetproblemen kunnen ook ontstaan door diabetes. Een oplossing komt meestal naar voren door een goede analyse van het bewegingspatroon.

Aanbevolen hulpmiddelen

Bij de ganganalyse kan een specialist in orthopedische hulpmiddelen gebruik maken van innovatieve technieken die de uitgeoefende druk meten. De Steunzolen, sportzolen of inlays worden aangemeten op basis van een driedimensionale afdruk van de voeten.

Als voet- en loopproblemen niet meer opgelost kunnen worden met confectieschoenen, zijn er diverse opties.

Verbandschoenen: om het lopen binnenshuis mogelijk te maken op voeten met genezende wonden of oedeem. Er is ruimte voor een individueel voetbed; te sluiten met klitten-band over de wreef en een ritssluiting aan de hiel. Ook kan er gekozen worden voor semi-orthopedische schoenen of orthopedische maatschoenen. Andere opties zijn: orthopedische werkschoenen, voorlopige orthopedische schoenen of een orthopedische voorziening aan confectieschoenen.

Voor meer informatie of vragen of voor het bestellen van een product of het maken van een afspraak, neem Contact met ons op.