Pes Planus

../../../_images/platvoet.jpg

Pes Planus (platvoet) is een afwijking aan de voet, waarbij de voetboog doorgezakt is, zodat deze gedeeltelijk of zelfs helemaal op de grond rust. Platvoeten is een veelvoorkomende afwijking die pijn en vermoeidheid in de voeten kan veroorzaken. Ook kunnen de voeten hierdoor opzwellen en kan men last krijgen van Fasciitis Plantaris. Net als bij Pes Cavus kan ook dit pijnklachten en standproblemen in knie, heup, rug en nek geven.

Aanbevolen hulpmiddelen

Bij de ganganalyse kan een specialist in orthopedische hulpmiddelen gebruik maken van innovatieve technieken die de uitgeoefende druk meten. De Steunzolen, sportzolen of inlays worden aangemeten op basis van een driedimensionale afdruk van de voeten.

Als voet- en loopproblemen niet meer opgelost kunnen worden met confectieschoenen, zijn er diverse opties.

Verbandschoenen: om het lopen binnenshuis mogelijk te maken op voeten met genezende wonden of oedeem. Er is ruimte voor een individueel voetbed; te sluiten met klitten-band over de wreef en een ritssluiting aan de hiel. Ook kan er gekozen worden voor semi-orthopedische schoenen of orthopedische maatschoenen. Andere opties zijn: orthopedische werkschoenen, voorlopige orthopedische schoenen of een orthopedische voorziening aan confectieschoenen.

Voor meer informatie of vragen of voor het bestellen van een product of het maken van een afspraak, neem Contact met ons op.