Pes Cavus

../../../_images/holvoet.jpg

Pes Cavus (Holvoet) is een afwijking aan de voet, waarbij de voetboog hoger is dan normaal. Bij een normale voet is de voetboog ongeveer 1,3cm hoog. Door de afwijking ontstaat een erg hoge wreef. Dit gaat gepaard met gespannen voetzolen, een aangespannen achillespees en neiging tot hamertenen (tenen die neigen tot klauwstand). Wanneer men langdurig last houdt van de achillespees kan ook Fasciitis Plantaris ontstaan.

Oorzaken van een holvoet zijn vaak te vinden in gestoorde spierfuncties in de voetspier ten gevolge van een hersen- of ruggenmergaandoening, of een verlamming van de tussenbotspiertjes. Ook kan het zich voordoen bij bindweefselziekten. Een holvoet lijdt net als Pes Planus meestal tot pijnklachten en standproblemen in knie, heup, rug en nek.

Aanbevolen hulpmiddelen

Bij de ganganalyse kan een specialist in orthopedische hulpmiddelen gebruik maken van innovatieve technieken die de uitgeoefende druk meten. De Steunzolen, sportzolen of inlays worden aangemeten op basis van een driedimensionale afdruk van de voeten.

Als voet- en loopproblemen niet meer opgelost kunnen worden met confectieschoenen, zijn er diverse opties.

Verbandschoenen: om het lopen binnenshuis mogelijk te maken op voeten met genezende wonden of oedeem. Er is ruimte voor een individueel voetbed; te sluiten met klitten-band over de wreef en een ritssluiting aan de hiel. Ook kan er gekozen worden voor semi-orthopedische schoenen of orthopedische maatschoenen. Andere opties zijn: orthopedische werkschoenen, voorlopige orthopedische schoenen of een orthopedische voorziening aan confectieschoenen.

Voor meer informatie of vragen of voor het bestellen van een product of het maken van een afspraak, neem Contact met ons op.