Peroneus letsel

../../../_images/peroneus_letsel.jpg

Bij beschadiging van de kuitzenuw kan neuropathie ontstaan. Aan de laterale zijde van het onderbeen en op de rug van de voet kunnen bij een nervus peroneus neuropathie pijnklachten aanwezig zijn. Deze pijnen zijn vaak prikkend, tintelend, brandend en stekend. Ook kan dat gebied gevoeliger zijn bij aanraking. Aangezien de nervus peroneus ook de heffers van de voet innerveert, kan er bij beschadiging van deze zenuw een klapvoet ontstaan.

Aanbevolen hulpmiddelen

Er is een grote keuze in Enkel-Voet Orthesen die bij deze indicaties kunnen worden ingezet. Zoals elastische bandages, met en zonder pelottes, braces met een ritssluiting, kunstlederen en nylon braces met een vetersluiting, orthesen met klittenbandsluiting en braces met kunststof schalen. De volgende functies zijn te onderscheiden:

  • ontlasten, comprimeren en stabiliseren van het bovenste spronggewricht, waarbij pelottes voor een betere doorbloeding en het ondersteunen van de spieractiviteit kunnen zorgen;
  • ontlasting van de achillespees door een hielverhoging;
  • opvangen van de dropvoet tijdens de gang.
  • stabiliseren van de enkel, voorkomen van verstuikingen;

Voor meer informatie of vragen of voor het bestellen van een product of het maken van een afspraak, neem Contact met ons op.