Hielspoor

../../../_images/hielspoor.jpg

Hielspoor is een verkalking onder de hiel bij de aanhechting van de pees die naar de voorvoet loopt. Deze hielspoor verkalking hoeft lang niet altijd hielpijn te veroorzaken. Ongeveer 30% van de bevolking heeft namelijk zo’n verkalking. Ook is het mogelijk dat mensen wel hielpijnklachten ondervinden, maar helemaal geen verkalking hebben. Dan is er sprake van Fasciitis Plantaris (peesplaatontsteking). Hielspoor en Fasciitis Plantaris veroorzaken veelal dezelfde klachten, maar zijn niet hetzelfde.

Aanbevolen hulpmiddelen

Bij de ganganalyse kan een specialist in orthopedische hulpmiddelen gebruik maken van innovatieve technieken die de uitgeoefende druk meten. De Steunzolen, sportzolen of inlays worden aangemeten op basis van een driedimensionale afdruk van de voeten.

Als voet- en loopproblemen niet meer opgelost kunnen worden met confectieschoenen, zijn er diverse opties.

Verbandschoenen: om het lopen binnenshuis mogelijk te maken op voeten met genezende wonden of oedeem. Er is ruimte voor een individueel voetbed; te sluiten met klitten-band over de wreef en een ritssluiting aan de hiel. Ook kan er gekozen worden voor semi-orthopedische schoenen of orthopedische maatschoenen. Andere opties zijn: orthopedische werkschoenen, voorlopige orthopedische schoenen of een orthopedische voorziening aan confectieschoenen.

Voor meer informatie of vragen of voor het bestellen van een product of het maken van een afspraak, neem Contact met ons op.