Fat pad syndroom

../../../_images/fat_pad.jpg

Pijn in het midden van de hiel, die ervaren wordt als een diepe kneuzing. Dit ‘vetkussentjes syndroom’ moet worden onderscheiden van fascia pijn of hielspoor pijn, die zich meer aan de voorzijde van de hiel uiten.

Aanbevolen hulpmiddelen

Bij de ganganalyse kan een specialist in orthopedische hulpmiddelen gebruik maken van innovatieve technieken die de uitgeoefende druk meten. De Steunzolen, sportzolen of inlays worden aangemeten op basis van een driedimensionale afdruk van de voeten. Bij het fat pad syndroom kan een op maat gemaakte hiel pad zorgen voor extra demping in de loop- of sportschoen.

Als voet- en loopproblemen niet meer opgelost kunnen worden met confectieschoenen, zijn er diverse opties.

Verbandschoenen: om het lopen binnenshuis mogelijk te maken op voeten met genezende wonden of oedeem. Er is ruimte voor een individueel voetbed; te sluiten met klitten-band over de wreef en een ritssluiting aan de hiel. Ook kan er gekozen worden voor semi-orthopedische schoenen of orthopedische maatschoenen. Andere opties zijn: orthopedische werkschoenen, voorlopige orthopedische schoenen of een orthopedische voorziening aan confectieschoenen.

Voor meer informatie of vragen of voor het bestellen van een product of het maken van een afspraak, neem Contact met ons op.