Fasciitis Plantaris

Fasciitis Plantaris is een ontsteking van het peesblad. Het peesblad loopt van de onderzijde van van het hielbeen (calcaneus) naar het onderste gedeelte van de tenen. Het peesblad biedt ondersteuning aan de hele voet en is dan ook zeer sterk. Het is mogelijk dat u last heeft van hielpijnklachten, maar dat dit niet veroorzaakt wordt door een peesbladontsteking. Vaak heeft u dan last van een verkalking onder de hiel bij de aanhechting van de pees die naar de voorvoet loopt. Dit noemen we Hielspoor. Hielspoor veroorzaakt veelal dezelfde klachten, maar is niet hetzelfde.

Fasciitis Plantaris kan verschillende oorzaken hebben, waaronder:

  • Overgewicht
  • Zwangerschap
  • Lang stilstaan (staand beroep)
  • Post-traumatisch (na een ongeval)
  • Veel hardlopen of sporten, vooral op ongelijke of harde ondergrond.
  • Pes Planus
  • Pes Cavus

Aanbevolen hulpmiddelen

Bij de ganganalyse kan een specialist in orthopedische hulpmiddelen gebruik maken van innovatieve technieken die de uitgeoefende druk meten. De Steunzolen, sportzolen of inlays worden aangemeten op basis van een driedimensionale afdruk van de voeten.

Als voet- en loopproblemen niet meer opgelost kunnen worden met confectieschoenen, zijn er diverse opties.

Verbandschoenen: om het lopen binnenshuis mogelijk te maken op voeten met genezende wonden of oedeem. Er is ruimte voor een individueel voetbed; te sluiten met klitten-band over de wreef en een ritssluiting aan de hiel. Ook kan er gekozen worden voor semi-orthopedische schoenen of orthopedische maatschoenen. Andere opties zijn: orthopedische werkschoenen, voorlopige orthopedische schoenen of een orthopedische voorziening aan confectieschoenen.

Voor meer informatie of vragen of voor het bestellen van een product of het maken van een afspraak, neem Contact met ons op.