Dropvoet/Klapvoet

../../../_images/dropvoet_klapvoet.jpg

Een aandoening waarbij het voorste deel van de voet niet voldoende kan worden geheven. Daardoor komt de voet op een ruwe manier op de grond terecht en wordt het moeilijk om vlot te stappen. Het gaat om een verlamming van de voethefspieren. Kenmerkend voor de drop- of klapvoet is dat de voet bij het lopen als het ware op de grond ‘valt’ of ‘dropt’. Daardoor kan de zogenaamde ‘hanentred’ ontstaan. De patiënt wordt onzekerder in zijn stapbeweging wat de kans vergroot op een verzwikking van de enkel, pijn aan de voet door overbelasting en een dof, tintelend gevoel in de voet.

Aanbevolen hulpmiddelen

Er is een grote keuze in Enkel-Voet Orthesen die bij deze indicaties kunnen worden ingezet. Zoals elastische bandages, met en zonder pelottes, braces met een ritssluiting, kunstlederen en nylon braces met een vetersluiting, orthesen met klittenbandsluiting en braces met kunststof schalen. De volgende functies zijn te onderscheiden:

  • ontlasten, comprimeren en stabiliseren van het bovenste spronggewricht, waarbij pelottes voor een betere doorbloeding en het ondersteunen van de spieractiviteit kunnen zorgen;
  • ontlasting van de achillespees door een hielverhoging;
  • opvangen van de dropvoet tijdens de gang.
  • stabiliseren van de enkel, voorkomen van verstuikingen;

Voor meer informatie of vragen of voor het bestellen van een product of het maken van een afspraak, neem Contact met ons op.