Achillespees ontsteking

../../../_images/achillespees_ontsteking.jpg

Komt veel voor bij mensen die aan hardlopen doen en is de oorzaak van veel sportblessures. Deze tendinitis achillis is een ontsteking van de pees die van de kuitspier naar de hiel loopt. Het is een steriele ontsteking, niet veroorzaakt door micro-organismen. Behalve een ontstoken achillespees kan ook een achillespees ruptuur optreden. Naast een gehele of gedeeltelijke scheur van de pees kan sprake zijn van bursitis van de achillespees, een ontsteking van de slijmbeurs van de pees. Het deel van de achillespees dat ontstoken is, is meestal het deel vlak boven de hak, waar de aanhechting van de pees begint. Juist hier is de doorbloeding van het peesweefsel het geringst.

Aanbevolen hulpmiddelen

Er is een grote keuze in Enkelbandages die bij deze indicaties kunnen worden ingezet. Zoals elastische bandages, met en zonder pelottes, braces met een ritssluiting, kunstlederen en nylon braces met een vetersluiting, orthesen met klittenbandsluiting en braces met kunststof schalen. De volgende functies zijn te onderscheiden:

  • ontlasten, comprimeren en stabiliseren van het bovenste spronggewricht, waarbij pelottes voor een betere doorbloeding en het ondersteunen van de spieractiviteit kunnen zorgen;
  • ontlasting van de achillespees door een hielverhoging;
  • opvangen van de dropvoet tijdens de gang.
  • stabiliseren van de enkel, voorkomen van verstuikingen;

Voor meer informatie of vragen of voor het bestellen van een product of het maken van een afspraak, neem Contact met ons op.